Comments: 1

 1. Carina.S says:

  Ha,,ha,ha … basebollträ? Det låter som jag tänker 😉

  Det sumpen pratar om "elakheter" och "elaka människor som vill sätta mig på plats" och försöker skjuta över sina fel som om de vore mina (kopplat till mitt arbete och arbetsplats) … stämmer mycket bra. Men jag vet vad som är sant och har nu – Tack och Lov – fått andra medarbetare (facket samt HR-ansvarig) att se och förstå och de har agerat.  Så i veckan som var, har jag fått en kunnig (inom lön) assistent som börjar nu på Måndag. Har träffat henne och hon verkar bra: har jobbat med det jag gör i 10 år, i samma ålder och "inte någon nyutexaminerad akademiker som aldrig har jobbat förr": INGET ont om akademiker – men det fungerar inte = som att ha en lärling. Den här kvinnan vet vad som ska göras och kan sitt arbete, liksom jag kan. Tror det blir mycket bra. Känns bra i magen!

  Nu äntligen kan jag se framåt och "hinna ifatt" alla register etc som inte hunnits med SAMT att jag (liksom hon i framtiden) KAN få semester och ledighet utan att företaget blir strandsatta – då det varje dag känns som om man arbetar på Lasarettets Akuten. Det sistnämnda (Jobba på Akuten på Lasarettet HAR jag gjort – i 8 år – tidigare i mitt liv!) men DÅ gällde det liv. Inte som nu: löner.

  Det är märkligt; Nu arbetar jag med 155 st personer som ska ha lön och de (arbetsgivaren och två chefer) får varje lönekör att bli till ett kaos. För ca 10 år sedan arbetade jag (ensam då med …) med 1500 st ( ! ) löner … och det var KO-lugnt. Inga problem alls – som det är här.

  Varför? Joooo – de hade respekt för att inte göra allt i sista minuten och lät mig arbeta i fred. Det som sker idag (på det företag jag är) är att de inte har respekt för att saker och ting inte sker exakt i denna minut som de presenterar vad de önskar. Och som sagts flera gånger – ALLT kommer i sista stund = För sent!

  – – –

  Jag kommer dock att fortsätta att söka annat arbete dvs på ett annat företag. Känner att det kommer att bli svårt att få igenom de krav jag har om "frid i arbetet" … men fr.o.m Måndag är vi iallafall TVÅ stycken som på sikt kan få rätsida på detta. Dessutom kommer inte mina två antagonister (två chefer) att sluta på företaget = det kommer att vara svårt att hantera även framöver.

  MEN – en jättestor sten har fallit ifrån mitt bröst. Jag kan ta semester (börjar 22 juni — 9 jull = 2 veckor) och jag och den nya löneadm. kan jobba fram tillsammans en vettig arbetssituation framöver. Det gör mig lugn och nöjd.

  Kram Nina

Leave a Reply